Ce inseamna sa fii ECO!?


De la televizor am aflat in seara asta ca sa fii eco inseamna sa porti haine eco, sa reciclezi tot ce poti, sa nu consumi apa aiurea, sa stingi lumina cand nu ai nevoie de ea, sa folosesti becuri ecologice… si, in mare, sa ai grija de mediul inconjurator.

Deci, s-a inventat acest “ECO” doar  ca umanitatea sa afle in anii 2000 ca trebuie sa aiba grija de mediul inconjurator? Pai deja termenul pentru mine a devenit peiorativ din moment ce se foloseste de el o creatoare de moda ca sa-si vanda carpele sau Monica Columbeanu. Astea sunt in stare sa tranforme si Holocaustul in trend. Sa nu manance o juma’ de an si sa faca prezentari de moda pe trend.

Sa ma scuze masele da’ noua ne trebuia un “ECO” din asta ca sa ne dam seama ca hartia se arunca la cos si nu pe strada? Ca sa se prinda fumatorii ca acelasi lucru se face cu mucul de tigara(in special aia care fumeaza pe plaja)? Ca sa se prinda aia care mananca banane ca, coaja nu se arunca langa cosul de gunoi ci in el?

Am ajuns sa facem campanii de publicitate ca sa ne dam seama ca gunoiul nu e bun? Nu stiu cati dintre voi ati aflat marele secret ECO, dar sa stiti ca eu va banuiesc pe multi. Voi chiar ati luat in serios faza cu apa! Adica sa nu o folositi aiurea. Pai sa explicam maselor: sa nu o foloseasca aiurea nu inseamna sa nu se spele deloc. Uite, un subiect bun pentru o viitoare campanie.

Sa nu folosesti lumina aiurea nu inseamna sa o stingi si sa dai drumu la tv urmarind cu sufletul la gura serialul ELODIA sau pe Magda Ciumac cum isi arata bikineii ei asortati la cercei. Cred ca ar trebui sa fiti ECO aprinzand veioza si citind o carte buna.

Pentru mine ECO inseamna bun-simt si respect, mai intai pentru mine apoi pentru persoanele din jurul meu si pentru mediul inconjurator. Nu am nevoie de promovarea termenului la tv pentru a-mi da seama cum trebuie sa valorez mediul inconjurator. Nu am nevoie sa o vad pe Elena Udrea cand planteaza copaci ca sa invat sa pretuiesc arborii din jurul meu, natura.

Cei care au bun-simt nu au nevoie de toate astea. Poate iubitorii de manele care se duc la gratar in padurea Baneasa ar avea nevoie sau domnul Tariceanu. Ca dansul a taiat niste arbori pe aici prin Bucuresti, a promis ca ii replanteaza si ECO s-a facut promisiunea dansului.